Opis forum
Użytkownik
a gdzie ta zbiórka ma być przeprowadzana??
Użytkownik
Mysleliśmy o kilku miejscach, tam gzie ludzie łażą i jest względnie bezpiecznie np. na pasażu w M1, w jakimś liceum cos w tym stylu, miałyby to byc stoliki. Odpada chodzenie z puszkami po mieście
Użytkownik
chyba najprościej zgłosić sie drogą oficjalną do dyrekcji któregoś liceum (albo wszystkich szkół średnich w mieście) żeby na terenie szkoły zorganizowali taką zbiórke
może da sie namówić
każdy przecież ma w domu jakieś stare niepotrzebne koce itp.
Użytkownik
własnie tak należało by zobić, ale moim zdaniem najpierw trzeba obgadac sprawe z Resursą, narobić szumu, żeby ludzie wiezieli, że to nie żadne wkręty.
no więc trzeba wybrać jakieś liceum.
M1 jak dla mnie bardzo dobry pomysł, zwłaszcza w weekendy, bo tam jest wtedy spory tłum
oprócz koców, karm itp. potrzebne są, chyba najbardziej, pieniądze na dokończenie tych boksów, bo pozostało do budowy ok. 50 jeszcze, a zwierzęta gnieżdżą się w katastrofalnych warunkach i ciasnocie.
Użytkownik
Byłam w schronisku i kierownik powiedział, że najbardziej przydadza sie dary rzeczowe...z pieniędzmi może być mały problem - trzeba prawnika, który powie nam jak to wygląda od strony prawnej no i księgowej, która wszystko dokładnie i skrupulatnie zapisze w swoim kajeciku, porobi jakieś magiczne obliczenia, tak, zeby wszystko się zgadzało
Ostatnio edytowany przez pietruszka (2007-12-07 18:11:06)
Użytkownik
No tak niestety, ale jak wrócę to sie postaram zrehabilitować
A jeśli chodzi o schronisko, to o kase tez sie postaramy, najwyżej im nakupujemy za nią dobra wszelakiego
Nowy użytkownik
albo wiem!!
duzo rodzin nie zjada chleba i innych pozywien jak kasza xzy makaron do konca i je poprostu wyrzucaja. u mnie takie rzeczy zawozimy do schroniska? moze trzeba zrbic akcje propagujaca zanoszenie jedzenia do schroniska?
Użytkownik
Na razie skupmy się na koncercie. oczywiście dary (w tym zywnośc) tez zbierac będziemy. Nie ma co wybiegać myslą w przód, trzeba się brac za pracę od podstaw
Dokładnie, na razie trzeba się skupić na koncercie i zbiórce żywności, koców, kasy itp. Ale super, że mamy nowe pomysły Jeśli to wszystko szybko w miarę się załatwi to pewnie będzie można jeszcze coś takiego dodać jak akcja propagująca zanoszenie jedzenia do schroniska